Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla geçen yıl hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu "MEBİ", büyük bir ilgiyle karşılandı.
ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARINA GÖRE HAZIRLANDI
Platforma bugüne kadar 3 milyon 375 bin 25 öğrenci ve mezun erişim imkânı buldu. Lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecini daha verimli geçirebilmeleri için 2025-2026 eğitim öğretim yılı başında ortaokul öğrencilerinin de kullanımına sunulması planlanıyor.
ÖĞRETMENLER DE KULLANIMDA ETKİLİ
MEBİ, öğrencilerin mevcut bilgi birikimlerini ve yeteneklerini analiz ederek, onların öğrenme hızlarına uygun içerikler sunmak üzere tasarlandı. Şu ana kadar 668 bin 779 öğretmen de platformdan yararlanarak eğitim süreçlerini daha etkili hale getirdi. Toplamda 111 milyon 886 bin 356 soru çözümü gerçekleştirildi.


