Kayseri Melikgazi Belediyesi Evlendirme Şefliği, 2025 yılı boyunca yoğun bir nikâh trafiği yaşayarak önemli bir rekora imza attı. Yenilenen Mihrimah Sultan ve Mimarsinan Nikâh Salonları ile hizmet veren belediye, yıl boyunca toplam 4 bin nikâh işlemine aracılık etti.
Özel Günlerde Yoğun Talep
Evlilik tarihleri açısından özel günler, nikâh kıyma işlemlerinde dikkat çekici yoğunluklara sahne oldu. Özellikle 05.05.2025 tarihinde tam 60 nikâh kıyılırken, 25.05.2025 gibi talebin yüksek olduğu diğer özel günlerde de 40 nikâh gerçekleştirildi. Bu rakamlarla Melikgazi Belediyesi, il genelinde en çok nikâh kıyan belediye unvanını elde etti.
Mutluluğa İlk Adım: Melikgazi'den Çiftlere Tebrik
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, evlenen tüm çiftleri tebrik ederek, 2026 yılında da binlerce yeni evli çifte ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını dile getirdi. Başkan Palancıoğlu, evliliğin hayatın önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, "Melikgazi Belediyesi olarak çiftlerimizin en mutlu günlerine şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yenilenen nikâh salonlarımız vatandaşlarımızdan tam not aldı. Evlenmek isteyen tüm çiftlerimizi bekliyoruz." dedi. Çiftlere hayırlı, mutlu ve uzun ömürlü evlilikler diledi.


