Türkiye Kadın Golbol Milli Takımı, 2025 IBSA Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaştı. Finlandiya'nın Lathi kentinde düzenlenen organizasyonda finalde İsrail'i 10-3'lük skorla mağlup eden milli takım, altın madalyanın sahibi oldu.
KADINLARDA ÜST ÜSTE İKİNCİ, TOPLAMDA DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK
Bu şampiyonlukla Kadın Golbol Milli Takımı, üst üste ikinci kez ve toplamda ise dördüncü kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Turnuvada 52 gol kaydeden milli takımın kaptanı Sevda Altunoluk, "gol kraliçesi" unvanını kazandı. Kadın milliler, daha önce Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda da finalde İsrail'i yenerek üst üste üçüncü altın madalyalarını kazanmışlardı.
ERKEKLER DE TARİH YAZDI: İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU
Finlandiya'daki şampiyonada Erkek Golbol Milli Takımı da başarıya imza attı. Finalde Ukrayna'yı 4-3'lük skorla geçen erkek milliler, 2015 yılından sonra bir kez daha Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Bu sonuçlarla Türkiye, 2025 Avrupa Şampiyonası'nda hem kadınlar hem de erkekler kategorisinde zirvede yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Milliler, daha önce 2015'te de çifte şampiyonluk sevinci yaşamıştı.


