GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Eylül 2025 14:46

Murat Kurum: Deprem bölgesinde 304 bin konut teslim edildi

Murat Kurum: Deprem bölgesinde 304 bin konut teslim edildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede 304 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve yeni bir sosyal konut projesinin başlayacağını duyurdu.
Murat Kurum: Deprem bölgesinde 304 bin konut teslim edildi

KONUT TESLİMLERİ

Kurum, bugüne kadar 304 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve deprem bölgesindeki konutların yüzde 70'inin tamamlandığını vurguladı. Bakan, dünyada iki yılda 300 bin konutu tamamlayıp teslim edecek başka bir ülke olmadığını belirterek, hiçbir depremzedeyi evsiz bırakmayacaklarının sözünü verdi. Kahramanmaraş'ta 45 bin ev ve iş yerinin tamamlandığını ve yıl sonuna kadar bu sayının 74 bine ulaşacağını açıkladı.

YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ

Deprem bölgesinde hak sahibi olmayan vatandaşlar için yeni bir sosyal konut projesi başlatılacağını duyuran Bakan Kurum, dar gelirli emekliler, gençler, şehit ve gazi yakınlarının bu projeden faydalanacağını belirtti. Deprem bölgesine ekstra bir kontenjan ayrılacağını da sözlerine ekledi. Türkiye genelinde bugüne kadar 1 milyon 704 bin sosyal konut inşa edildiğini ve yaklaşık 5 milyon dar gelirli vatandaşın ev sahibi olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki ay 81 ilde hayata geçecek yeni sosyal konut kampanyasının detaylarını açıklayacağını da ifade etti.