Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yörük kültürünü bilimsel ve kültürel yönleriyle inceleyen Yörük Çalıştayları'nın sekizincisini 17 Ocak'ta gerçekleştirecek.
ÇALIŞTAY TÜRKAN ŞORAY KÜLTÜR MERKEZİ'NDE YAPILACAK
Bu yıl “Yörüklerde Çocuklar ve Aksaçlılar” temasıyla düzenlenecek olan çalıştay, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, her yıl Yörük kültürü ve tarihi üzerine çalışan akademisyenleri ve bu kadim kültürü yaşatmak üzere kurulan dernekleri Antalya'da bir araya getirdiklerini belirtti.
KÜLTÜREL AKTARIM VE GÜNDEME DAHİL EDİLEN KONULAR
Başkan Uysal, 2016 yılından bu yana düzenlenen çalıştaylar ve sempozyumlarla Yörük kültürünün çeşitli yönlerini ele aldıklarını ifade etti. Bu yılki çalıştayda, kuşaklar arası kültürel aktarım, çocukların toplumsal yapı içindeki yeri ve yaşlıların kültürel hafızayı taşıyıcı rolü bilimsel ve kültürel perspektiflerle değerlendirilecek. Akademisyenler, araştırmacılar ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında aile, gelenek ve sözlü mirasın önemi tartışılacak.


