DÜNYA
Yayınlanma : 02 Ekim 2025 23:01

Norveç'ten Ukraynalı Askerlere Polonya'da Eğitim: Camp Jomsborg Açıldı

Norveç'ten Ukraynalı Askerlere Polonya'da Eğitim: Camp Jomsborg Açıldı
Norveç tarafından Polonya'da kurulan Camp Jomsborg askeri eğitim tesisi açıldı. Tesis, Kuzey ve Baltık ülkelerinin girişimiyle Ukraynalı askerlere eğitim verecek.

Norveç'in Ukraynalı askerlerin eğitimi amacıyla Polonya'da kurduğu Camp Jomsborg adlı askeri eğitim tesisi, hizmete girdi.

OPERATION LEGIO KAPSAMINDA KURULDU

Tesis, Kuzey ve Baltık ülkelerinin Polonya ile birlikte yürüttüğü “Operation Legio” girişimi çerçevesinde inşa edildi. Norveç Savunma Bakanlığı, Camp Jomsborg'da eğitimlerin başladığını ve Norveçli ile Estonyalı eğitmenlerin yüzlerce Ukraynalı askere eğitim verdiğini duyurdu. Kampın tam kapasiteye ulaştığında binlerce askeri eğitebileceği belirtildi.

BİRLİK, GÜÇ VE HAZIRLIK MESAJI

Açılış töreninde konuşan Polonya Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz, tesisin “birlik, güç ve hazırlık” mesajı verdiğini vurguladı. Törene Norveç ve Estonya savunma bakanlarının yanı sıra, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Yevhen Moisiuk ve Litvanya, Letonya, İsveç, Finlandiya ve İzlanda temsilcileri de iştirak etti. Norveç Savunma Bakanı Tore O. Sandvik ise, Ukrayna'nın cephedeki en iyi birliklerinden bazılarının bu programla desteklendiğini ve onlara daha da güçlendirecek teçhizat ve uzmanlık sağlandığını ifade etti.