2025-2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için bugün ders zili çaldı. Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri bugün okullarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, uyum eğitimleri 5 Eylül'e kadar sürecek.

UYUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Rehberlik çalışmaları kapsamında, okula uyum süreçlerini desteklemek amacıyla hazırlanan etkinlikler düzenlenecek. Çocukların öğretmenler ve akranlarıyla zaman geçirmesi, tanışma etkinlikleriyle sağlanacak. Bu yıl ilk kez hazırlanan 'Okul Öncesi Okula Uyum Materyalleri Platformu', okul öncesi öğretmenleri, okul yöneticileri, rehber öğretmenler ve ailelerin kullanımına sunuldu.

YENİ YÖNETMELİK VE AYAKKABI TARTIŞMASI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm illere gönderilen genelge doğrultusunda, doğa sevgisinin oluşması, 'yeşil vatan'ın korunması, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması, fidan dikilmesi ve orman temizliğine yönelik çalışmalar yapılacak. Aile, çocuk ve öğretmenlerin birlikte yapacağı yürüyüş, gözlem ve fidan dikimi etkinlikleri planlandı. Ortaokula başlayacak öğrencilerin okul ortamına uyumları ise 8-12 Eylül'de gerçekleştirilecek. Okullardaki serbest kıyafet uygulaması kaldırıldı; ilkokullarda önlük, ortaöğretimde ise forma uygulaması başladı. Siyah ayakkabı uygulamasıyla ilgili çıkan haberlere Bakanlık Basın Müşaviri Yılmaz Güney, 'Bu konuda alınmış, onaylanmamış, üzerinde çalışılan böyle bir karar yok' açıklamasını yaptı.

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimi şu şekilde: Okulların açılış tarihi: 8 Eylül 2025; İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025; Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026; İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026; Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026.






