Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı nazım ve uygulama imar planı değişikliği kararlarını onayladı. Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararlar, özelleştirme kapsamındaki çeşitli taşınmazları kapsıyor.
DİYARBAKIR VE MUĞLA'DA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ
Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlar için ÖİB tarafından hazırlanan çevre düzeni ve imar planı değişikliği onaylandı. Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding AŞ adına kayıtlı, Muğla'nın Datça ilçesi İskele Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlara ilişkin ÖİB tarafından hazırlanan çevre düzeni ve imar planı da onaylandı.
AYDIN VE MUĞLA'DA İTİRAZLAR REDDEDİLDİ
Aydın'ın Didim ilçesi Çamlık Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlara yönelik hazırlanan nazım ve uygulama imar planına askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi. Bu taşınmazların mülkiyeti Maliye Hazinesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ, Elektrik Üretim AŞ ve ÖİB adına kayıtlı olup, özelleştirme kapsam ve programındadır. Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi ve Datça ilçesi Datça Mahallesi'ndeki bazı taşınmazlara yönelik hazırlanan imar planlarına yapılan itirazlar da reddedildi. Bu taşınmazların mülkiyeti de Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup, özelleştirme kapsam ve programındadır.


