DÜNYA
Yayınlanma : 09 Eylül 2025 14:13

Paris'te camilerin önüne domuz kafaları bırakıldı

Paris'te camilerin önüne domuz kafaları bırakıldı
Paris'te Müslüman karşıtı bir eylemde, en az 9 caminin önüne domuz kafaları bırakıldı. Fransa polisi, saldırının Müslümanları aşağılamak amacıyla yapıldığını belirterek, nefret suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Paris'te Müslüman karşıtı bir eylemde, camilerin önüne domuz kafaları bırakıldığı bildirildi. Fransa polisi, Paris bölgesindeki en az 9 caminin önüne domuz kafası bırakıldığını açıkladı. Yetkililer, saldırının Müslümanları aşağılamak amacıyla yapıldığını belirtti.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Paris polis şefi Laurent Nunez, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Bu alçakça eylemlerin faillerini bulmak için her şey yapılıyor' dedi. Fransa, 6 milyondan fazla kişiyle, Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip. Paris Savcılığı, bir diğer domuz kafasının şehrin kuzeyindeki bir caminin önündeki evrak çantasında bulunduğunu bildirdi. Aktarılana göre, bir yere mavi renkle 'Macron' yazılmıştı. Bunun, siyasi ve mali krizin içinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir gönderme olduğu anlaşılıyor.

NEFRET SUÇU İDDİASI

Paris polisi, ayrımcılığı körükleyen nefret suçlamasıyla olayla ilgili soruşturma başlattı.