POLITIKA
Yayınlanma : 27 Eylül 2025 22:05

Paşinyan: Türkiye ile eşi benzeri görülmemiş olumlu diyalog sürüyor

Paşinyan: Türkiye ile eşi benzeri görülmemiş olumlu diyalog sürüyor
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 80. BM Genel Kurulu'nda Türkiye ile eşi benzeri görülmemiş olumlu bir diyalog içinde olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenli görüştüklerini belirtti. Paşinyan, Trump'ın barış çabalarını da takdir etti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

TÜRKİYE İLE OLUMLU DİYALOG

Paşinyan, "Son yıllarda Ermenistan ile Türkiye arasında eşi benzeri görülmemiş olumlu bir diyalog tesis edilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenli görüşmeler gerçekleştiriyorum" ifadelerini kullandı. New York'ta BM kürsüsünde konuşan Paşinyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkinin son derece yüksek bir başarı olduğunu kaydederek, iki ülke arasındaki diplomasinin daha da iyileşeceğine inandığını vurguladı.

TRUMP'IN BARIŞ ÇABALARI TAKDİR EDİLDİ

Ermenistan Başbakanı, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki barış anlaşması sürecine de değinerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konudaki çabalarını takdir etti. Paşinyan, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ben Trump’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdik, çünkü Trump’ın barış fikrine gerçekten bağlı olduğunu kendi örneğimizle gördük" dedi. Paşinyan ayrıca İran ve Gürcistan ile olan diyaloglarının da görünür hale geldiğini belirterek, Güney Kafkasya bölgesinin barışçıl, istikrarlı ve gelişen bir ortam olması için bu bağların ve Rusya ile olan geleneksel diyalogun geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. 3+3 formatına da değer verdiğini ekledi.