GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Kasım 2025 17:17

Pendik'te Giresun ruhu coşkusu: Hemşerilik dayanışması gururla yaşatıldı

Pendik'te Giresun ruhu coşkusu: Hemşerilik dayanışması gururla yaşatıldı
Pendik'te düzenlenen Giresunlular Gecesi'nde hemşerilik dayanışması ve tarihi vefa coşkusu yaşandı. Dernek başarıları paylaşılırken, Yiğit Giresun'un kahramanlık ruhu sinevizyonla anıldı.

Pendik Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Giresunlular Gecesi", Giresun camiası için unutulmaz bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Gece boyunca hemşerilik bağlarının gücü ve dayanışma ruhu ön plana çıkarken, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

DERNEK BAŞARISI SAHNEDE KONUŞULDU

Pendik Giresunlular Derneği Başkanı Hüseyin Döner ve ekip arkadaşları sahneye davet edilerek derneklerinin başarı hikâyesini paylaştı. Döner, konuşmasında derneğin kuruluş sürecini, hedeflerini ve dayanışma ruhuyla yürütülen çalışmaları anlattı. "Bu başarı, birlikte başarmanın ve hemşericilik bilincinin eseridir" ifadelerini kullandı.

TARİHİ VEFA VE KAHAMANLIK RUHU

Gecede gösterilen Kurtuluş Mücadelesi'ni anlatan sinevizyon büyük beğeni topladı. Videoda 42, 44 ve 47. Gönüllü Alayların kahramanlık ruhu ve Yiğit Giresun'un destansı mücadelesi yer aldı. "İstiklâl Madalyası Giresun'un Hakkıdır!" mesajının vurgulandığı video, izleyenleri duygulandırdı. "Yiğit Giresun - İstiklâl Madalyası Giresun'un Hakkıdır" kampanyası için açılan imza masaları da yoğun ilgi gördü.

SUNUM VE DESTEK MESAJLARI

Programın sunuculuğunu üstlenen Musa Ada, güçlü hitabeti ve samimi üslubuyla geceye renk kattı. İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, kampanyayı destekleyerek "Pendik benim bölgem. Bu kampanya Giresun'un şanlı tarihine vefa borcudur" dedi. Döner, geceye ilişkin olarak katılım sağlayan tüm dernek başkanlarına, sanatçılara ve Pendik Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.