50. UEFA Süper Kupa'sının heyecan dolu finalinde Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur'ı penaltılarla mağlup ederek kupayı kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu PSG ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Tottenham arasında oynanan karşılaşma, Bluenergy Stadyumu'nda gerçekleşti.

SERT MÜCADELE
90 dakika boyunca süren çekişmeli maç 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı. Tottenham, Micky van de Ven'in 39. dakikadaki ve Cristian Romero'nun 48. dakikadaki golleriyle öne geçerken, PSG'nin sayıları 85. dakikada Lee Kang-in ve 90+4. dakikada Gonçalo Ramos'tan geldi. Karşılaşma, penaltı atışlarına gitti ve PSG, 4-3'lük skorla zafer kazandı.

FRANSIZLARIN İLK KUPA SEVİNCİ
Bu zafer, Fransa'yı temsil eden bir takımın ilk kez UEFA Süper Kupa'yı kazanması anlamına geliyor. Daha önce 1996 yılında Juventus'a karşı iki maçta da mağlup olan bir Fransız temsilcisi, bu yıl PSG ile kupayı kazanma başarısını gösterdi.

