EKONOMİ
Yayınlanma : 24 Şubat 2026 22:45

Rekabet Kurulu'ndan bankalara rekabet soruşturması başlatıldı

Rekabet Kurulu'ndan bankalara rekabet soruşturması başlatıldı
Rekabet Kurulu, bazı bankalara yönelik iş gücü piyasasında rekabeti araştırmak için soruşturma başlattı. Yapı Kredi, sürece ilişkin açıklama yaptı.

Rekabet Kurulu, bazı bankaların iş gücü piyasasındaki rekabetini incelemek amacıyla soruşturma başlattığını duyurdu.

YAPI KREDİ'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Yapı Kredi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Rekabet Kurulu'nun 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğini tespit etmek için soruşturma açtığını belirtti. Bu soruşturmanın, bankanın da dahil olduğu bazı bankalar, finansal kurumlar ve diğer şirketleri kapsadığını ifade etti.

SORUŞTURMA DETAYLARI

Açıklamada, Rekabet Kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın, bu şirketlerin ilgili kanunu ihlal ettikleri veya cezai yaptırımlarla karşılaşacakları anlamına gelmediği vurgulandı. Ayrıca, bu konu ile ilgili önemli gelişmelerin sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde kamuoyuna bildirileceği kaydedildi.