MÜZAKERELERDE TIKANIKLIK
AFP haber ajansının aktardığına göre Peskov, "Müzakerecilerimiz kanallar üzerinden iletişim kurma imkanına sahip. Ancak şu an için barış görüşmelerinin durduğunu söylemek daha doğru olur. Avrupa ülkeleri barış çabalarını engelliyor" dedi. Ukrayna tarafından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
RUSYA'NIN İHA AÇIKLAMASI
Cuma günü Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Moskova dahil ülkenin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 221 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gece boyunca Rusya'nın çeşitli bölgelerinde 221 uçak tipi İHA'nın vurulduğu belirtildi. Bryansk bölgesinde 85, Smolensk bölgesinde 42, Leningrad bölgesinde 28, Kaluga bölgesinde 18, Novgorod bölgesinde 14, Oryol bölgesinde 9, Belgorod bölgesinde 7, Rostov bölgesinde 3, Tver bölgesinde 3, Pskov bölgesinde 1, Tula bölgesinde 1 ve Kursk bölgesinde 1 İHA'nın düşürüldüğü, ayrıca Moskova'ya doğru giden 9 İHA'nın da vurulduğu ifade edildi.
ZELENSKİY'İN ÖNERİSİ
Perşembe günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın en kısa sürede sona ermesi için ABD, Ukrayna ve Rusya liderlerinin yer alacağı üçlü bir formatın en etkili çözüm olacağını belirtmişti.


