GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Ağustos 2025 20:37

Sabiha Gökçen'de leylek sürüsü paniği: Pegasus uçağı acil iniş yaptı

Sabiha Gökçen'de leylek sürüsü paniği: Pegasus uçağı acil iniş yaptı
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Paris'e giden Pegasus Havayolları uçağı, kalkıştan sonra leylek sürüsüne girmesi nedeniyle bir motor arızası yaşadı ve acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yolcular, daha sonra başka bir uçakla Paris'e gönderildi.

Pegasus Havayollarına ait bir uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Paris'e sefer yapmak üzere saat 10.30 sıralarında havalandı. Ancak kalkıştan kısa süre sonra leylek sürüsüne giren uçakta bir motor arızası meydana geldi.

ACİL DURUM DEKLARASYONU

Uçağın pilotu, durumu Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafik kontrolüne bildirerek acil durum ilan etti. Havalimanındaki operasyonlar kısa süreliğine durduruldu.

SORUNSUZ İNİŞ

Tek motorla çalışan uçak, saat 11.00'de güvenli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular, daha sonra başka bir uçakla Paris seyahatlerine devam etti.