GÜNDEM
Yayınlanma : 01 Kasım 2025 19:53

Şalpazarı Kaymakamı Trabzonda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı: İlçe tarihinin ilk kadın kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar ve meslektaşları anlamlı etkinlikte

Şalpazarı Kaymakamı Trabzonda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı: İlçe tarihinin ilk kadın kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar ve meslektaşları anlamlı etkinlikte
Cumhuriyetin 102nci yılında Trabzonda düzenlenen resepsiyona Şalpazarının ilk kadın kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar ve meslektaşları katıldı. Son yılların en yoğun katılımlı etkinliğinde duygusal anlar yaşandı.

Cumhuriyetin 102nci yıl dönümü dolayısıyla Trabzonda düzenlenen resepsiyona Şalpazarının yeni kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar katılım sağladı. 23 Ekimde göreve başlayan Akpınar, ilçe tarihinin ilk kadın kaymakamı olarak tarihi bir öneme sahip.

REKOR KATILIMLI KUTLAMA

Etkinlik, son yılların en yoğun katılımlı Cumhuriyet resepsiyonu olarak kayıtlara geçti. Programa Arsin İlçesinin ilk kadın kaymakamı Şule Demirtaş da diğer meslektaşlarıyla birlikte iştirak etti. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve çok sayıda protokol üyesi törende hazır bulundu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Vali Yıldırım bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Bandosu, Atatürkün sevdiği şarkı ve marşları seslendirirken, gazilerden oluşan koro ekibi sahne performansıyla büyük alkış topladı.

PASTA KESİMİYLE SONA ERDİ

Etkinlik, "Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun" yazılı pastanın bir gazi tarafından kesilmesiyle son buldu. İlçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, mülki idare amirleri, komutanlar, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı resepsiyon coşkulu atmosferde tamamlandı.