Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, kadın belediye başkanlarına yönelik kıyafet üzerinden yapılan eleştirilere karşı anlamlı bir dayanışma gösterisi yapıldı. İlçenin emekçi kadınları, şalvarlarını giyerek Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin'i makamında ziyaret etti.
Kadınlardan Kimliklerine Sahip Çıkış
Anadolu kadınının emeğini ve kültürel değerlerini temsil eden şalvarla yapılan bu ziyaret, aynı zamanda Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş hakkında son günlerde yapılan kıyafet eleştirilerine de sessiz ama güçlü bir tepki oldu. Kadınlar, ziyaret sırasında "Biz buyuz, Anadolu buydu, Anadolu budur" diyerek hem kendi kimliklerine sahip çıktı hem de üretkenliğin ve onurun bir simgesi olarak şalvarı yeniden gündeme taşıdı.
Başkan Tekin'den Dayanışma Mesajı
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ziyaretçilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınların sergilediği bu dayanışmanın kendisini duygulandırdığını belirtti. Başkan Tekin, "Şalvar; bu topraklarda üreten, çalışan ve emeğiyle var olan kadınların simgesidir. Kadını kıyafetiyle değil, emeğiyle ve duruşuyla yargılayan bir anlayışın her zaman karşısındayız" diyerek, kadının emeğinin ve duruşunun öncelikli olduğunu vurguladı.

