Bosna Savaşı'nın en karanlık anlarına dair yeni iddialar, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in adının da karıştığı keskin nişancı suç duyurusuyla bir kez daha gündeme geliyor. Bu gelişme, savaşın acımasız yüzünü hatırlatırken, uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor.
VUCIC'E ATFEDİLEN SUÇLAMALAR
Hırvat gazeteci tarafından ortaya atılan bu iddialar ve Milano Savcılığı'nın başlattığı soruşturma, konunun derinliğini vurguluyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in, savaş yıllarında Saraybosna'da Sırp güçlerine büyük miktarda para vererek Müslüman sivilleri hedefleyen İtalyan keskin nişancılar arasında olduğu iddia edilmekte.
İNSANLIK SUÇU İFŞASI
İtalyan gazeteci Ezio Gavazzeni, Şubat ayında Milano Savcılığı'na sunduğu belgelerde, bu insanlık suçuna en az 100 kişinin dahil olduğunu öne sürüyor. Milano Savcısı Alessandro Gobbis, 1993-1995 dönemindeki savunmasız sivillere yönelik 'canavarca hisle ve aşağılık saiklerle işlenmiş kasıtlı cinayet' suçlamasıyla kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

