İzmir'in Seferihisar ilçesinde, ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangın, saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Seferihisar Barajı yakınlarında başladı. Alevlere, hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale sürüyor.

YOĞUN MÜDAHALE
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına müdahale için 7 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 2 iş makinesi, 7 su ikmal aracı, 2 dozer ve 182 personeli bölgeye sevk etti. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

ÖNCEKİ YANGINLARIN ARDINDAN
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İzmir'de, orman yangınlarının en büyüğü Menderes ve Seferihisar ilçelerinde 29 Haziran'da başlamıştı. Üç gün süren bu yangınların ardından bölgede geniş bir alanda siyah bir örtü oluşmuştu.





