Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar Özdemir Bayraktar Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, KIZILELMA'nın göreve başlama tarihini ve Baykar'ın gelecek vizyonunu açıkladı. Bayraktar, 2026'da Baykar'ın daha hızlı ve yapay zeka destekli sürü teknolojileriyle öne çıkacağını belirtti.
KIZILELMA VE AKINCI TİHA'NIN GURUR VEREN BAŞARILARI
Bayraktar, geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede 1012 kalıcı konutun tamamlanarak depremzedelere teslim edildiğini hatırlattı. Ardından, Bayraktar TB2 T-AI'nin gökyüzüyle buluştuğunu ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın 100 bin saatlik uçuş süresini tamamladığını duyurdu. Bu başarıların yanı sıra, 29 Nisan'da Leonardo ile imzalanan anlaşmanın Türk SİHA teknolojisinin Batı Avrupa ile buluşmasına vesile olacağını belirtti. TEKNOFEST'in ise 2025'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olmasının yılın zirve anlarından biri olduğunu kaydetti.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VE GELECEK VİZYONU
Bayraktar TB3'ün Deniz Kurdu Tatbikatı'nda 204 sorti uçuş gerçekleştirdiğini ve Bayraktar TB2 T-AI'nin 40 bin fit irtifa ile kendi sınıfında dünya rekoru kırdığını ifade eden Bayraktar, yılın sonlarına doğru yaşanan heyecanı şöyle anlattı: "29 Kasım'da dünya havacılık muharebesinde yeni bir çağın kapılarını KIZILELMA'nın görüş ötesi atışıyla açmış olduk. ASELSAN milli tasarım AESA radarlarıyla bu atış gerçekleşti. Aynı zamanda milli füzemiz, TÜBİTAK'ın geliştirdiği Gökdoğan füzesiyle oldu ve dünya havacılık tarihine Türk mühendisliği adını adeta kazıdı." Bayraktar, iki insansız savaş uçağının yakın kol uçuşuyla da yeni bir ilke imza atıldığını vurguladı. Baykar'ın 2025 yılında 2,2 milyar dolarlık ihracatla SİHA pazarının lideri olmaya devam ettiğini ve cirosunun yaklaşık yüzde 90'ını ihracattan elde ettiğini belirten Bayraktar, "2026'nın anahtar kelimesi Baykar için üretim olacak. Bütün platformlarımızda hızlı üretime, yapay zeka destekli sürü teknolojisine hızla ilerlemeye devam edeceğiz. İnşallah KIZILELMA envantere girip göreve başlayacak." dedi. Bayraktar, "Biz çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in, Selahaddin Eyyübi'nin ve Eyüp Sultan’ın torunlarıyız" diyerek sözlerini tamamladı.


