Japon elektronik şirketi Sharp Corp., LCD panel üretim tesisinin Tayvanlı Foxconn'a satışının gerçekleşmeyeceğini duyurdu.
1170 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK
Şirket, Mie eyaletindeki 'Kameyama 2' LCD panel tesisinin bu yıl ağustos civarında üretimini durduracağını ve bu kapsamda 1170 çalışanın işten çıkarılacağını açıkladı. Ayrıca, bir 'erken emeklilik programı' çerçevesinde yapılacak ödemelerin de dahil olduğu yeniden yapılanma maliyetlerinin yaklaşık 14,9 milyar yen (96,9 milyon dolar) olacağı öngörülüyor.
TESİSİN TARİHÇESİ VE GELECEK PLANI
Kameyama Modeli olarak bilinen bu tesis, Sharp'ın bir dönem küresel TV pazarında büyük ekran üretimiyle kendine yer edinmişti. Sharp Başkanı Okitsu Masahiro, tesisin satışının iptal edilmesinin 'gelecek fiyat trendlerine' bağlı olduğunu belirtti. Fiyat trendlerinin değerlendirilmesi sonucunda, satış anlaşmasının avantajlı olmayacağına karar verildiğini belirten Okitsu, 'Asıl mesele, Çinli üreticiler ve büyük perakendecilerle nasıl rekabet edeceğimiz.' dedi. Şirketin Nisan-Aralık 2025 döneminde 67,52 milyar yen (439 milyon dolar) net kar elde ettiği, 2024'ün aynı döneminde ise 3,6 milyar yen net zarar kaydettiği ifade edildi.


