GÜNDEM
Yayınlanma : 27 Ağustos 2025 06:15

Sındırgı'da 4.4 büyüklüğünde deprem: Artçı sarsıntılar sürüyor

Sındırgı'da 4.4 büyüklüğünde deprem: Artçı sarsıntılar sürüyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 10 Ağustos'taki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 05.46'da 4.4 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Depremin derinliği 10.12 kilometre olarak ölçülürken, artçı sarsıntılar devam ediyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, 10 Ağustos'ta meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 17 gün geçmesine rağmen artçı sarsıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. İlçe, bugün sabaha karşı saat 05.46'da 4.4 büyüklüğünde bir depremle yeniden sallandı. AFAD Deprem Dairesi'nin verilerine göre, depremin derinliği 10.12 kilometre olarak ölçüldü.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

10 Ağustos'taki büyük depremde Sındırgı'da 68 mahallede, 12'si metruk olmak üzere toplam 16 bina yıkılmıştı. Geçen 17 gün boyunca bölge, büyüklükleri 5'e yaklaşan yüzlerce artçı depremle karşı karşıya kaldı. Bu durum, bölge halkında endişeyi artırmaya devam ediyor.

HALKIN ENDİŞESİ SÜRÜYOR

4.4 büyüklüğündeki son depremin ardından, herhangi bir can veya mal kaybı olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, artçı sarsıntıların devam etmesi, bölge halkında endişe ve tedirginliğe yol açıyor. Yetkililerin, bölgedeki çalışmaları ve halkın güvenliğini sağlamak için aldıkları önlemler yakından takip ediliyor.