İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı geniş kapsamlı operasyon, 23 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik ciddi bir darbe vuruldu. 64 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan bu önemli operasyon, vatandaşların güvenliği için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
OPERASYONDA ÇARPICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Son on gün içinde yapılan baskınlarda 14 vatandaşın dolandırıldığı belirlenirken, gözaltına alınan 64 şüpheliden 25'i tutuklandı ve 39'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişmeler, dolandırıcılıkla mücadelede etkinliğin artırıldığını gösteriyor ve halkın maddi-manevi kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.
DOLANDIRICILARIN FİNANSAL BOYUTU ŞAŞIRTTI
Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların banka hesaplarında toplam 1 Milyar 815 Milyon TL'lik işlem hacmi tespit edildi. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan suçlular, sahte internet siteleri aracılığıyla inşaat demiri satışı vaadiyle vatandaşları kandırmış. Güvenlik güçleri, bu tür suç örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.


