EKONOMİ
Yayınlanma : 24 Aralık 2025 05:15

Sosyal konut projesinde heyecan dorukta: 500 bin konut için kura çekimi geliyor

Sosyal konut projesinde heyecan dorukta: 500 bin konut için kura çekimi geliyor
Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan sosyal konut projesinde, 27 Aralık'ta 455 bin konut teslim edilecek ve 29 Aralık'ta 500 bin konut için kura çekimi yapılacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, deprem bölgelerinde önemli adımlar atılıyor. Yeniden inşa süreci kapsamında belirlenen somut tarihlerle birlikte, 27 Aralık'ta deprem bölgesinde 455 bininci konutun hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

KURA ÇEKİMİ 29 ARALIK'TA GERÇEKLEŞECEK

Türkiye genelinde 500 bin sosyal konut için 29 Aralık'ta kura çekimi yapılacak. Bu iki önemli konut hamlesi, milyonlarca vatandaşın konut sahibi olma umudunu pekiştirecek. “Yüzyılın Konut Projesi” olarak adlandırılan bu proje, 81 ilde hayata geçirilecek. Toplamda 5 milyon 242 bin başvuru yapılmış durumda.

GENÇLERİN BAŞVURULARI DİKKAT ÇEKİYOR

Projeye olan ilgi, özellikle gençlerden yoğun. İstanbul, Ankara ve İzmir en çok başvuru yapılan şehirler arasında yer alıyor. 1 milyon 326 bin genç, ev sahibi olabilmek için projeye başvuruda bulundu. Ayrıca, deprem bölgesinde hak sahibi olamayan kiracılar için 90 binden fazla sosyal konutun inşasına öncelikle başlanacak. Proje, depremzedelerin kalıcı konutlarına kavuşmasının ardından Türkiye genelinde hızla yaygınlaşacak.