Milli Eğitim Bakanı Mahmut Tekin, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Bakan Tekin, mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve veliler, yeni eğitim öğretim yılı için en kalbi duygularla seslendi. Maarifin gerçek bilgi ve erdem olduğunu, insanlara, canlılara, çevreye ve inançlara saygı göstermeyi, köklerinden beslenerek büyümeyi, bilgiyi beceriye dönüştürmeyi, ahlakla yoğrulmayı ve merhametle taçlanmayı kapsadığını vurguladı. Çağın ilmini özünden aldığı irfanla birleştiren, ailesine, çevresine ve ülkesine karşı ödevlerini bilen bir neslin, yarının Türkiye'sine armağan edilecek en değerli hazine olduğunu belirtti.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLANGICI
Bakan Tekin, müfredata eklenen 'Yeşil Vatan' bilinciyle ilgili olarak, bu yaz yaşanan orman yangınlarının bu bilginin hayati önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Bu yıl ilk dersin 'Her Çocuk Bir Fidan, İlk Ders Yeşil Vatan' temasıyla işleneceğini duyurdu. 18 milyon öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılına başlandığını, 185 milyondan fazla ücretsiz ders kitabı, 742 binden fazla derslik, 1,2 milyon öğretmen ve eğitim çalışanı ile 70 bini yeni olmak üzere toplam 123 bin temizlik personelinin yeni döneme hazır olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim başta olmak üzere yaptığı yatırımların meyvelerini verdiğini ve Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesillerin yetiştirilmesinde güç kazandırdığını ifade etti.
TÜRKİYE YÜZYILI MARİF MODELİ
Bakan Tekin, bu yatırımların, uluslararası alanda da karşılık bulan, eğitime milli ve yerli bir bakış kazandıran Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni mümkün kıldığını söyledi. Öğrencilere en büyük görevin iyi insan olmayı öğrenmek olduğunu, her dersin, her satırın ve her öğretinin sınavlarda başarılı kılmaktan öte, hayatın her sahnesinde dirayetli, adaletli ve yetkin bir karaktere taşımak için olduğunu vurguladı. Öğretmenlere ise öğrencilerine yaşamı gösteren karakter mimarları olarak hitap etti ve her sözlerinin, her davranışlarının bir yavrunun ruhunda bir ışık yakabileceğini, onu karanlıkta yolunu bulacak bir varlık haline getirebileceğini söyledi. Milli, manevi, insani değerlerden esasla, her çocuğun kendi potansiyelini keşfetmesi, milletimize faydalı bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzu olduğunu dile getirdi. 2025-2026 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni etti.

