Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Akademi, gazetecilere ve dijital medya tutkunlarına yönelik önemli bir eğitim programı sunmaya hazırlanıyor.
EĞİTİM DETAYLARI VE TARİHİ
Program, 'Sosyal Medyada Haber Paylaşımı: Gazeteciler İçin Stratejiler' başlığıyla 24 Kasım 2025 Pazartesi günü saat 20.00'de Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Katılımcılar, eğitim sonunda dijital sertifika almaya hak kazanacaklar ve bu eğitim tamamen ücretsizdir.
EĞİTMEN VE MODERATÖR HAKKINDA
Eğitimi, dijital iletişim alanında uzman olan Doç. Dr. Ersin Diker verecek. 1983 İstanbul doğumlu olan Diker, Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olup, 2016 yılında doktorasını tamamlamış ve 2021'de Doçent unvanını almıştır. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Diker, aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı, Mezunlarla İletişim Koordinatörü ve Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü olarak da hizmet vermektedir. Moderatörlük görevini ise TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdem Tokuş üstlenecektir.
EĞİTİMİN HEDEFİ VE KAPSAMI
Bu eğitim, sosyal medya platformlarında haber üretimi ve paylaşımına odaklanarak, gazetecilerin dijital medya okuryazarlığını artırmayı amaçlamaktadır. Eğitim içeriği, sosyal medyanın önemi, haber ilişkisi, dijitalleşen habercilik, paylaşım stratejileri, gazetecilikte karşılaşılan zorluklar ve etik konuları kapsamaktadır. Katılımcılar, haber doğrulama, görünürlük artırma ve kişisel marka yönetimi gibi önemli beceriler kazanacaklardır.


