GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Aralık 2025 19:46

TOKİ daireleri daha anahtar teslim almadan kiraya verildi, vatandaşlar isyanda!

TOKİ daireleri daha anahtar teslim almadan kiraya verildi, vatandaşlar isyanda!
Edirne Keşan'da TOKİ'den alınan konutların hemen kiraya verilmesi tepki çekti. Vatandaşlar, sosyal konutların amacından saptırıldığını savunarak duruma isyan etti.

Edirne'nin Keşan ilçesinde kısa süre önce teslim edilen TOKİ konutlarında yaşanan bir olay, sosyal konutların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı tartışmasını yeniden alevlendirdi. Bir konut sahibi, dairesini teslim aldığı gün hemen kiralık ilanı verdi.

TOKİ Daireleri Teslim Alınır Alınmaz Kiraya Verildi

Sosyal medyada paylaşılan ilanda, yeni TOKİ konutlarındaki 2+1 daire için "ilk siz oturun", "güvenlikli site" ve "geniş, ferah" gibi ifadelerle kiralık olduğu belirtildi. Bu durum, ev sahibi olmak için başvuran ve çoğu zaman reddedilen dar gelirli vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Vatandaşlardan Tepki ve Sorular

Konut sahibi vatandaşlar, TOKİ konutlarının temel amacının dar gelirli ve ev sahibi olmayanları uygun fiyatlarla konut sahibi yapmak olduğunu hatırlattı. Bu tür uygulamaların sosyal konut anlayışıyla çeliştiğini savunan vatandaşlar, "Bu evler yatırım amacıyla mı yapıldı? TOKİ dairelerinin kiraya verilmesi mevzuata uygun mu, amacına hizmet ediyor mu?" gibi sorularla tepkilerini dile getirdi.