ABD Başkanı Donald Trump, Arizona'da düzenlenen anma törenine katıldı. Törende, suikast sonucu hayatını kaybeden muhafazakar siyaset yorumcusu Charlie Kirk anıldı.
ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Glendale şehrindeki State Farm Stadyumu'nda gerçekleşen anma törenine on binlerce kişi katıldı. Konuşmacılar arasında ABD Başkanı Donald Trump, Charlie Kirk’ün eşi Erica Kirk, Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Donald Trump Jr. gibi isimler yer aldı.
TRUMP'TAN AÇIKLAMALAR
"ABD" sloganlarıyla karşılanan Trump, konuşmasında "Bugün Amerika, yas, matem ve şok içinde bir ulustur" dedi. Charlie Kirk ile olan dostluğundan ve seçim kampanyasına verdiği destekten bahseden Trump, "10 Eylül 2025'te Amerikan özgürlüğünün en büyük savunucusu ölümsüzleşti. O artık bir Amerika ve özgürlük şehididir" ifadelerini kullandı. Kirk’ün Başkanlık Özgürlük Madalyası ile taltif edileceğini açıklayan Trump, suikastçının en ağır cezayı almasını diledi. Ayrıca, sıkılan kurşunun Amerika'nın tamamını hedef aldığını belirtti.
MUSK VE TRUMP YAN YANA
Anma töreninde, daha önce Trump'a ağır eleştiriler yönelten Elon Musk, Trump ile yan yana oturarak sohbet ederken görüntülendi. Musk, fotoğrafı sosyal medyada "Charlie için" mesajıyla paylaştı.


