POLITIKA
Yayınlanma : 12 Ağustos 2025 00:59

Trump, Intel CEO'su Tan ile görüştü: 'Çok ilginç bir görüşmeydi'

Trump, Intel CEO'su Tan ile görüştü: 'Çok ilginç bir görüşmeydi'
ABD Başkanı Donald Trump, istifa çağrısında bulunduğu Intel CEO'su Lip-Bu Tan ile görüştü. Trump, görüşmenin çok ilginç geçtiğini belirterek, Tan'ın gelecek hafta kendisine önerilerde bulunacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, istifa çağrısında bulunduğu Intel Üst Yöneticisi (CEO) Lip-Bu Tan ile bir araya geldi. Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile birlikte Intel CEO'su Tan ile görüştüğünü duyurdu. Görüşmenin oldukça ilginç geçtiğini belirten Trump, Tan'ın başarısını ve yükselişini inanılmaz bir hikaye olarak nitelendirdi.

TRUMP'TAN TAN'A ÖNERİ BEKLENTİSİ

Trump, 'Sayın Tan ve kabine üyelerim birlikte vakit geçirecek ve gelecek hafta bana önerilerde bulunacaklar.' ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump geçen hafta Intel CEO'su Tan'a istifa çağrısında bulunmuştu. Bu istifa çağrısı, Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton'un, Intel Yönetim Kurulu Başkanı Frank Yeary'e yazdığı mektupta, Tan'ın Çin ile bağlantılarını sorgulamasının ardından gelmişti.

ÇİN BAĞLANTILARI SORUN OLUYOR

Cotton, 6 Ağustos tarihli mektubunda, Intel CEO'su Tan'ın yatırımları ve Çin Komünist Partisi ile Çin Halk Kurtuluş Ordusu ile bağlantılı olduğu iddia edilen yarı iletken firmalarıyla olan ilişkileri konusundaki endişelerini dile getirmişti. Intel CEO'su Tan ise kendisini istifaya çağıran Trump'a yönelik yaptığı açıklamada, 'Gündeme getirilen konuları ele almak ve gerçekleri öğrenmelerini sağlamak üzere ABD yönetimiyle temas halindeyiz.' ifadesini kullanmıştı.