GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Kasım 2025 10:47

Trump: Tarife iptali, küresel ekonomi için felaket olur!

Trump: Tarife iptali, küresel ekonomi için felaket olur!
Donald Trump, gümrük vergilerinin kaldırılmasının ABD ve dünya ekonomisi için yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Fox News ile gerçekleştirdiği röportajda ABD Yüksek Mahkemesi'ndeki tarife davasını ele aldı. Davanın 'ABD tarihindeki en önemli davalardan biri' olduğunu belirten Trump, sürecin 'iyi geçtiğini' ifade etti.

GÜMRÜK VERGİLERİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Trump, gümrük vergilerinin ülke ekonomisi için kritik bir rol oynadığını savunarak, 'Eğer bu davayı kaybedersek, bu ülkemiz için yıkıcı bir sonuç doğurur.' dedi. Ayrıca, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaşadığı bir anekdotu paylaşarak, 'Başkan Şi bize nadir toprak elementleriyle saldırdı. Ben de yüzde 100 tarifeyle karşılık verdim ve 10 dakika içinde bir anlaşma sağladık.' şeklinde konuştu.

DÜNYA EKONOMİSİ İÇİN TEHDİT UNSURU

Trump, tarifelerin kaldırılmasının sadece ABD için değil, tüm dünya için büyük bir tehdit oluşturacağını vurguladı. 'Bu adımı dünya için attım.' diyen Trump, Çin ve diğer ülkelerle olan müzakerelerin gümrük vergileri sayesinde başarılı bir şekilde sonuçlandığını savundu.