ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela açıklarında uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir tekneye kendi emriyle "ölümcül saldırı" düzenlendiğini duyurdu.
TEKNEDEN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İDDİASI
Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, istihbarat raporlarına dayanarak uyuşturucu taşıdığı belirtilen bir tekneye saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırının Savunma Bakanı Pete Hegseth'in talimatıyla ABD Güney Saha Komutanlığı görev alanında, Venezuela açıklarında yapıldığını vurgulayan Trump, teknenin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını, yasa dışı "narkoteröristler" ile bağlantılı olduğunu ve bilinen bir güzergahta ilerlediğini doğrulayan istihbarat verilerinin bulunduğunu aktardı.
ULUSLARARASI SULARDA GERÇEKLEŞEN SALDIRI
Saldırının uluslararası sularda gerçekleştiğini ifade eden Trump, teknedeki 6 kişinin hayatını kaybettiğini, ABD askerlerinin ise herhangi bir zarar görmediğini kaydetti. Trump, paylaştığı videoda, seyir halindeki bir tekneden alevlerin yükseldiği anlar yer aldı. Trump'ın talimatıyla Karayipler bölgesine, Venezuela açıklarına bir denizaltı ve 7 savaş gemisinden oluşan bir deniz gücü gönderilmişti. Bu durum, ABD'nin Venezuela'da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğu yönündeki açıklamalarla birlikte uluslararası kamuoyunda ve Venezuela yönetimi tarafından eleştirilere neden olmuş, saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" savunulmuştu.


