SPOR
Yayınlanma : 14 Eylül 2025 21:17

Türkiye-Almanya EuroBasket 2025 Finali: 12 Dev Adam, Riga'da Şampiyonluğu Kovalıyor

Türkiye-Almanya EuroBasket 2025 Finali: 12 Dev Adam, Riga'da Şampiyonluğu Kovalıyor
A Milli Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 finalinde Almanya ile kapalı gişe oynanan bir maçta karşı karşıya geldi. Alperen Şengün ve Franz Wagner gibi yıldız oyuncuların mücadelesi, Türkiye'nin Avrupa'daki 7. şampiyonluğunu hedeflediği heyecan verici bir

ARENA RIGA'DA KAPALI GİŞE MAÇ

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda ikinci kez finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, Shane Larkin, Şehmus Hazer, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle mücadeleye başladı. Almanya ise Schröder, Obst, Bonga, Theis ve Wagner ile sahada yer aldı. Yaklaşık 11 bin kişinin izlediği karşılaşma, kapalı gişe oynandı. Türkiye'den ve çevre ülkelerden gelen taraftarlar, tribünleri doldurdu.

BÜYÜK İSİMLERİN KATILIMI

Final maçını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, çeşitli milletvekilleri, Türkiye'nin Riga Büyükelçisi Şule Öztunç, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier gibi önemli isimler de izledi.

ALPEREN ŞENGÜN VE FRANZ WAGNER'İN YARIŞI

Alperen Şengün ve Franz Wagner, karşılaşmanın en dikkat çeken isimleriydi. Alperen Şengün, turnuvada 20,8 sayı, 11 ribaunt ve 7 asist ortalaması yakalarken, Franz Wagner ise 21,1 sayı, 5,6 ribaunt ve 3,6 asist ortalamasıyla oynadı. Ergin Ataman yönetimindeki A Milli Takım, Avrupa'da 7. şampiyonluğunu hedefliyor.