Türkiye, Sudan'daki insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen liderliğindeki bir ekip, Hartum Büyükelçiliği ile iş birliği yaparak bölgedeki acil ihtiyaçları tespit etti ve yardım operasyonlarını hızla başlattı.
BÜYÜK YARDIM MİKTARI GÖNDERİLDİ
Taşdelen'in açıklamalarına göre, 2024 yılı içerisinde Sudan'a gönderilen iki büyük gemi aracılığıyla toplamda 5 bin tonun üzerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Bu kapsamlı yardım paketleri; temel gıda maddeleri, hijyen ürünleri, barınacak yer malzemeleri ve hayati öneme sahip ilaçlar ile tıbbi cihazları içeriyor.
ÇAD'DA KALAN MÜLTECİLER İÇİN DE YARDIM
Ayrıca, çatışmalardan kaçarak komşu ülke Çad'a sığınan Sudanlı mültecilere de Türkiye'nin yardımları ulaştı. Taşdelen, bu mülteciler için 1000 çadır ve 1000 gıda kolisi gönderildiğini belirtti. Son yardım dağıtımının Port Sudan'da yapıldığını ifade eden Taşdelen, bölgedeki ihtiyaçların sürekli güncellenerek yardım planlarının buna göre şekillendirileceğini vurguladı. Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız da, Sudan halkıyla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.


