Türkiye ile Filistin arasında imzalanan uluslararası sözleşmeler, Gazze'nin yeniden imar sürecinde önemli rol oynayacak. Genel Kurul'da onay bekleyen imtiyaz anlaşmasıyla birlikte Türkiye, Filistin'e "en çok gözetilen ulus" statüsü tanıyacak. Bu durum, Türkiye'nin diğer ülkelere sunduğu ticari imtiyaz haklarının, ek bir anlaşmaya gerek kalmadan Filistin'e de uygulanabilmesini sağlayacak.
TİCARİ VE TEKNOLOJİK İŞBİRLİĞİ
İki ülke arasındaki sermaye ve teknoloji akışı hızlanacak. Çifte vergilendirmenin kaldırılmasıyla sermaye, teknoloji ve hizmet hareketleri kolaylaşacak. Bu gelişme, Türk teknoloji firmalarının Filistin'e daha düşük maliyetlerle yatırım yapmasına olanak tanıyacak. Anlaşmanın Gazze Şeridi'ni de kapsaması, Türkiye'nin bölgedeki çöken teknolojik altyapının yeniden inşasına doğrudan katkıda bulunmasını mümkün kılacak.
YATIRIMCILARA GÜVENCE VE ALTYAPI DESTEĞİ
Söz konusu anlaşma, Türk ve Filistinli yatırımcıların mülk ve yatırımlarını güvence altına alacak. Filistin menşeli sermayenin uluslararası pazarlara açılmasına imkan sağlanırken, uluslararası doğrudan yatırımlar teşvik edilerek daha istikrarlı bir yatırım ortamı oluşturulacak. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde büyük hasar gören elektrik ağı ve trafoların onarımı için Türkiye, doğrudan katkı sağlayabilecek.


