UEFA, İsrail'in uluslararası futbol organizasyonlarında yer alıp almayacağına dair kritik bir karara hazırlanıyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, futbol dünyasından tepkiler de sürüyor. Kulüpler, federasyonlar ve spor dünyasının önde gelen isimleri, yaşananları kınadı.

MEN KARARI GÜNDEMDE
The Times'ın haberine göre, UEFA'nın yönetim kurulu, İsrail'in müsabakalardan men edilip edilmeyeceğine gelecek hafta karar verecek. Çoğunluğun İsrail'in men edilmesi yönünde oy kullanması bekleniyor.
GAZZE'DEKİ DURUM
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 83 artarak 65 bin 502'ye yükseldi. Son 24 saatte 83 ölü ve 216 yaralı hastanelere kaldırıldı. 18 Mart'tan bu yana devam eden saldırılarda 12 bin 939 Filistinlinin öldüğü, 55 bin 335 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

