Venedik Film Festivali'nde bu hafta sonu da birçok film izleyiciyle buluştu. Dakikalarca süren alkışlar, oyuncuları duygulandırdı. 82'ncisi düzenlenen festivalde birbirinden iddialı filmler görücüye çıkıyor ve alkışlar festivale damga vuruyor.

FRANKENSTEIN FİLMİNE 13 DAKİKALIK ALKIŞ
Guillermo del Toro’nun yönetmenliğini üstlendiği ve Mary Shelley'nin klasik eserinden uyarlanan Frankenstein, 30 Ağustos Cumartesi akşamı dünya prömiyerini yaptı. Jacob Elordi'nin başrolünde yer aldığı film, 13 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Elordi, alkışlardan sonra gözyaşlarına boğuldu. Karakterin en saf haliyle kendisini yansıttığını belirten Elordi, yaratık makyajı için her gün yaklaşık 10 saat süren bir hazırlık sürecinden geçtiğini söyledi. Oscar Isaac, Christoph Waltz, Felix Kammerer ve Lars Mikkelsen gibi isimlerin de kadroda yer aldığı film, 17 Ekim'de vizyona girecek.

THE WIZARD OF KREMLİN VE 10 DAKİKALIK ALKIŞ
Jude Law'ın başrolde olduğu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i canlandırdığı The Wizard Of Kremlin filmi de Venedik Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştirdi. Olivier Assayas’ın yönettiği film, 10 dakika boyunca alkışlandı. Oyunculardan Alicia Vikander, alkışlar devam ederken gözyaşlarını sildi. Giuliano da Empoli’nin aynı adlı kitabından uyarlanan film, 1990'ların başında Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya'da yaşananları konu alıyor. Jim Jarmusch'un yönettiği, Cate Blanchett'in başrolde olduğu bir film ise 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Üç farklı ailenin hayat hikayesini anlatan filmdeki oyuncular, aldıkları alkışlardan dolayı büyük bir mutluluk yaşadı.







