DÜNYA
Yayınlanma : 21 Kasım 2025 07:32

Venezuela'dan ABD'ye karşı cesur direniş mesajı

Venezuela'dan ABD'ye karşı cesur direniş mesajı
Venezuela, ABD'nin işgal planlarına karşı ulusal direnişini güçlendirerek, bağımsızlık mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, ABD'nin ülkeyi kendi '51. eyaleti' yapma çabalarını kınayarak, potansiyel işgal tehdidine karşı ulusal direnişlerini güçlü bir şekilde dile getirdi.

ABD'YE ŞOK CEVAP

Rodriguez, Donald Trump yönetiminin Karayipler'deki askeri yığınağını ve uyuşturucuyla ilgili operasyonlarını, iki ülke arasındaki gerginliğin en üst seviyeye çıkmasına neden olan unsurlar olarak değerlendirdi. Bu dikkat çekici açıklamalar, Başkent Caracas'ta düzenlenen Ulusal Tarih Ödülü töreninde yapıldı.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, olası işgal tehditlerine karşı hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Cabello, 'Gerek doğal afetler, gerekse insan eliyle yaratılan krizler karşısında halkımızın yanında olacağız. Ülkemizi işgal etmeyi kolay sananlara karşı da duracağız,' ifadelerini kullandı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise, 4,5 milyon kişilik milis gücünü alarma geçirerek her türlü saldırıya karşı hazır olduklarını duyurdu.