SİYASET
Yayınlanma : 22 Ağustos 2025 01:52

Washington'da Güvenlik Önlemleri: Trump, Ulusal Muhafızlarla Devriye Gezecek

Washington'da Güvenlik Önlemleri: Trump, Ulusal Muhafızlarla Devriye Gezecek
ABD Başkanı Donald Trump, Washington'daki artan suç oranlarına karşı ulusal muhafızları göreve çağırdı ve güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Trump, suç oranlarında ciddi düşüş sağlandığını ve Washington'ın en güvenli başkent olacağını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington'da artan suç olaylarına karşı ulusal muhafızları göreve çağırarak ülke tarihinde bir ilke imza attı. Güvenliği artırmak amacıyla alınan tedbirleri yerinde denetleyen Trump, Washington'ın güney bölgesinde bulunan Park Polisi Anacostia Operasyon Merkezi'ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YERİNDE DENETLENDİ

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Trump, kısa süre içinde Washington'ı çok güvenli bir hale getirdiklerini savundu. 'Şimdiye kadarki en iyi başkente sahip olacağız.' diyen Trump, kentte Ulusal Muhafızların görevlendirilmesi ve polis sayısının düzenlenmesinin ardından kısa zamanda suç oranlarını 'ciddi oranda' düşürmeyi başardıklarını ifade etti. Başkanlık koltuğuna oturmasıyla ABD'nin yeniden 'saygı duyulan bir ülke' haline geldiğini iddia eden Trump, görüştüğü devlet başkanlarının kendisine sürekli bunu anlattığını söyledi.

PARK BAKIMI VE DEVREYE

Park Polisi'ne bağlı parklardaki çimlerin yenileneceğini vurgulayan Trump, 'Bu dünyada kimse çimler konusunda benden daha fazla şey bilemez.' diyerek, sahip olduğu golf tesislerinden örnek verdi. Önlemleri denetleyen ABD Başkanı, havanın kararmasının ardından kolluk güçleri ile birlikte kentte devriye gezecek. Başkan Trump, önceki hafta 'Washington'da güvenliği sağlamak ve evsizleri sokaklardan temizlemek' gibi gerekçelerle Washington polis birimini federal kontrol altına almış ve kente 800 Ulusal Muhafız göndermişti. Buna karşılık kentin Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser, başkentteki suç oranlarının yüksek olmadığını ve Trump'ın adımının kentteki asayiş durumuyla orantısız olduğunu savunmuştu.