ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Temsilcisi Witkoff'tan Gazze'deki ateşkes sürecine ilişkin önemli bir açıklama geldi. Witkoff, Trump'ın bugün Beyaz Saray'da Gazze konusunda önemli bir toplantıya başkanlık edeceğini duyurdu.
ÖNEMLİ TOPLANTI
Witkoff, 'Gazze meselesinin yıl bitmeden çözüme kavuşmasını umuyoruz' ifadelerini kullandı. Trump'ın daha önce Gazze'de birkaç hafta içinde kesin bir sonucun ortaya çıkabileceği yönündeki sözlerine ilişkin açıklamaları da dikkat çekti.
TRUMP'TAN AÇIKLAMA
Trump bugün yaptığı açıklamada, 'Kesin bir şey yok, bu durum uzun zamandır devam ediyor. Burada binlerce yıldan bahsediyoruz. Oradaki durum kesin bir şey olmadan devam ediyor. Umarım hem Gazze'deki hem de Rusya ile Ukrayna'daki sorunlar çok çabuk çözülür' dedi.


