DÜNYA
Yayınlanma : 29 Eylül 2025 23:38

Yemen açıklarında Hollanda bandıralı gemiye füze saldırısı: 2 yaralı, 19 mürettebat tahliye edildi

Yemen açıklarında Hollanda bandıralı gemiye füze saldırısı: 2 yaralı, 19 mürettebat tahliye edildi
Yemen açıklarında Hollanda bandıralı Minervagracht adlı yük gemisine kimliği belirsiz bir patlayıcı cihazla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi yaralandı, 19 kişilik mürettebat tahliye edildi.

Yemen açıklarında Aden Körfezi'nde seyir halindeki Hollanda bandıralı yük gemisi Minervagracht, kimliği belirsiz bir patlayıcı cihazla saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda gemide yangın çıkarken, mürettebattan 2 kişi yaralandı.

GEMİDE CİDDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Amsterdam merkezli işletmeci Spliethoff'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası sularda meydana gelen saldırı gemide ciddi hasara yol açtı. Yangın, mürettebatın tahliyesi için helikopter desteği talep edilmesine neden oldu. 19 kişilik mürettebatın tamamı, yakındaki gemilere tahliye edildi.

HUSİLERİN SALDIRISI OLABİLİR

Saldırının Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Eğer bu durum doğrulanırsa, Husilerin ticari gemilere yönelik gerçekleştirdiği ilk saldırı olmayacak. Daha önce de Husiler, Kızıldeniz'de çeşitli gemilere yönelik saldırılar düzenlemişti. İngiliz denizcilik güvenliği firması Ambrey, Minervagracht'ın daha önce de 23 Eylül'de Cibuti'ye giderken hedef alındığını bildirmişti.