ANKARA - BHA Yetim Vakfı, 7 Ekim 2023ten Ekim 2025e kadar olan iki yıllık süreçte Gazzedeki insani yardım faaliyetlerinin raporunu açıkladı. Vakfın bu dönemde ulaştığı kişi sayısı 2.340.807 olarak belirtilirken, toplam yardım miktarı ise 6.003.689,76 dolar oldu.
FAALİYETLERİN KAPSAMI
Yetim Vakfının Gazzedeki çalışmaları, nakit ve zekât yardımlarından hijyen kitine, içme suyundan sıcak yemeğe kadar 18 farklı alanda gerçekleştiriliyor. En önemli projeler arasında 1.072.140 kişiye ulaşan içme suyu projesi, 611.950 kişiye sunulan sıcak yemek ve iftar projesi ile 293.745 kişiye fayda sağlayan tandır ekmek ve un dağıtım projesi yer alıyor. Vakıf, 2021 yılından bu yana 10.382 yetim çocuğa düzenli olarak destek sağlıyor. Ayrıca, Lübnandaki Filistin kamplarında 300ü aşkın çocuğa da yardım ulaştırılıyor. Gazzedeki projeler arasında kumanya dağıtımı, battaniye projesi, çocuk bezi ve süt tozu dağıtımı, hastanelere yakıt desteği gibi çeşitli faaliyetler bulunuyor.
DURUMUN VAHAMETİ
Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Gazzede yaşanan insanlık trajedisi karşısında kayıtsız kalamayacaklarını vurguladı. İki yıl boyunca 68 binden fazla insanın şehit olduğunu ve 2 milyon kişinin yerinden edildiğini hatırlatan Yılmaz, durumun ciddiyetine dikkat çekti. Yılmaz, “Uluslararası raporlar, bölgede resmen bir kıtlık yaşandığını teyit ediyor. Nüfusun yarısından fazlası felaket düzeyinde açlıkla mücadele ediyor” diye belirtti. Ayrıca, altyapının büyük ölçüde tahrip olduğunu ve temiz suya erişimin neredeyse imkânsız hale geldiğini sözlerine ekledi.


