İSRAİL'İN DAVRANIŞLARI KINIYORUZ
Yılmaz, uluslararası toplumun daha etkin ve caydırıcı bir tutum sergilemesi gerektiğini vurgulayarak, "İsrail üzerindeki baskıların mutlaka artırılmasını bekliyoruz. İsrail'in bu yaptıkları sadece Gazze için, sadece bölge için değil, insanlık için, küresel düzeydeki barış ve adalet için de son derece tehlikeli davranışlar." dedi. İsrail'in uluslararası adalet kavramını ve kurumlarını hiçe saydığını belirterek, bu durumun dünyada adalete ve kurumlara duyulan güveni aşındırdığını söyledi.
CHP İÇ KAVGASI VE YARGI SÜRECİ
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesinin CHP il yönetimine ilişkin tedbir kararı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin konuşan Yılmaz, yaşananların CHP'nin kendi iç kavgaları olduğunu ve bunun siyasete yansıtılmaması gerektiğini belirtti. Yargı süreçlerinin tamamlanmasını ve siyasetin bu tartışmalardan kurtulmasını temenni ettiğini ifade etti. Mahkemenin aldığı kararın geçici bir tedbir olduğunu hatırlattı ve sabırla mahkeme kararlarının beklenmesi gerektiğini vurguladı.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE SOSYAL KONUT
Terörsüz Türkiye süreci kapsamında Meclis'te kurulan komisyonun çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini açıkladı. Sosyal konut projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, toplumun yüzde 28'inin kirada yaşadığını belirterek, OVP'de sosyal konut için 100 milyar lira kaynak ayrıldığını ve deprem yükü azaldıkça sosyal konuta daha fazla ağırlık verileceğini söyledi. Bazı belediyelerdeki emlak vergisi artışlarına ilişkin olarak ise yerel yönetimlerin bu konuda sorumlu olduğunu, ancak fahiş artışlara karşı parti ve bakanlıkların ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.


