GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Şubat 2026 13:19

Yüzyılın konut projesinde kura heyecanı başlıyor

Yüzyılın konut projesinde kura heyecanı başlıyor
Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi'nde 50 ilde kuraların tamamlandığını ve 9-13 Şubat tarihlerinde 7 ilde daha kura heyecanı yaşanacağını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 50 ilde kuraların tamamlandığını ve 177 bin konutun hak sahibinin belirlendiğini duyurdu.

HAFTANIN KURA HEYECANI

Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Yüzyılın Konut Projesi’nin takviminin sorunsuz ilerlediğini belirtti. “455 bin konutu tamamlayıp teslim ettik; şimdi de 500 bin yeni evle vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz” dedi.

İLERİDEKİ ADIMLAR

9-13 Şubat tarihleri arasında 7 ilde daha kura heyecanı yaşanacak. Kura çekilişlerinin ardından temel atma çalışmalarına başlanacak ve konutların 2027 Mart ayından itibaren teslim edilmesi planlanıyor.