Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, askeri yetkililerle bir araya geldiğini ve cephedeki son gelişmeleri değerlendirdiklerini duyurdu. Donetsk bölgesindeki Dobropliya çevresinde yaşanan çatışmaların yoğunlaştığına dikkat çeken Zelenskiy, bu bölgelerdeki savunma hatlarının güçlendirileceğini belirtti.
RUSYA'NIN AMACI
Zelenskiy, Rusya'nın eski ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Alaska'da planlanan görüşme öncesinde cephede üstünlük sağlamaya çalıştığını iddia etti. 'Rus ordusu, bu görüşmeye siyasi üstünlükle gitme arzusuyla hareket ediyor. Ancak sahada ciddi kayıplar veriyorlar. Bu süreci yakından izliyor, müttefiklerimizi de gerçek tablo hakkında bilgilendiriyoruz.' diye konuştu.
ÜÇLÜ MÜZAKERE ÖNERİSİ
Trump ve Putin arasındaki görüşmenin, Ukrayna'yı da kapsayan üçlü bir müzakere formatına dönüşmesini umduklarını belirten Zelenskiy, adil bir barış çağrısında bulundu. 'Savaşı bitirme vakti geldi. Artık Rusya’nın da sorumluluk alıp gerekli adımları atması gerekiyor. Bu görüşmenin adil bir barışın temelini oluşturması şart.' ifadelerini kullandı. Zelenskiy açıklamasında ayrıca ABD'ye olan güvenini yineleyerek, Washington yönetiminin Ukrayna'ya verdiği siyasi ve askeri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


