SAĞLIK Haber Girişi : 24 Temmuz 2018 23:58

Hava Temizleme Cihazlari Hakkinda Hersey Burada Okuyun..!

Hava Temizleme Cihazlari Hakkinda Hersey Burada Okuyun..!
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber, hava temizleme cihazlarına olan ilgi de artar. Bu durumun bazı sebepleri vardır. Sizlerin de hava temizleme cihazları hakkında bilgi sahibi olabilmek için araştırma yapmanızın, bir ihtiyacın neticesinde ortaya çıktığı
Havadaki tüm zararlı organizmaları yok eden cihaz. Bu özelliklerinin yanında sigara kokusu ,yemek kokusu ve tüm kokuları yok ederler. sektörde birçok marka altında ortamdaki havayı temizlemeye yarayan hepa filtre temelli iyonizer ya da diğer hava temizleme modülleri ile birleştirilmiş fan yardımı ile havayı iyonizer ya da hepa filtre üzerinden geçirerek temizleyen cihazlardır. 

Ozon Kullanımı Havada normal olarak çok fazla bulunmayan fakat yıldırımlar, şelaler ya da güneş yardımı ile oluşarak çevredeki bakteri ve virüsleri yok eden doğanın değerli bir maddesidir.Ozon miktarının Amerikan standartlarına göre izin verilen değeri 0.6 ppm dir. Insanlar teknolojinin artması ve yarı iletkenlerin çoğalmasi ile,

kışın ısınmaya olan ihtiyacımız kadar, oksijene olan ihtiyacımız da artıyor. Soğuk havalarda oksijen boldur diyebilirsiniz ama, hangimiz kışın pencereyi açarak evimizi havalandırıyoruz? Yani kış mevsiminin zengin oksijenini ve sağlıklı hava standartlarını, üşüme kaygısıyla evimizin dışında tutuyoruz.

Kışın havada mükemmel oranda oksijen vardır ama nem oranı düşüktür. İnsanın oksijene ve sağlıklı hava sahasına olan ihtiyacı kadar, neme ve kışın soğuk havasından korunmaya da ihtiyacı vardır. Ama bunu yaparken evimizde kapalı durduğumuzdan veya çalışma alanlarımızda sıkışıp kaldığımızdan, ortamdaki kirli havayı sürekli solumak zorunda kalıyoruz. Bunun sonucunda hastalıkların ve grip vakalarının artması söz konusu olmaktadır. Hava temizleme cihazı, bu konuda devreye giren büyük bir kurtarıcıdır. Özellikle kalabalık çalışma alanlarında kullanılması zorunlu olan bu araçlar sayesinde, pis havayı solumaktan kurtulabiliriz. Havanın temizlenmesini ve sağlıklı bir duruma gelmesini sağlamaktadırlar.

İnsanların bu cihazların ne işe yaradığı konusunda ve hatta gerekli olup, olmadığı konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıklarını düşünüyorum. Solunum yoluyla bulaşan hastalıkların çoğunlukla kışın yaşandığını unutmayın. Bunun sebebi açamadığımız pencerelerdir. Ortamda hava sirkülasyonunun bulunmayışı, birçok virüsün rahatça gezmesine ve solunum yoluyla vücudumuza girmesine sebep olmaktadır.

Hava Temizleme Cihazı İşe Yarar Mı?

Hava temizleme cihazlarına özellikle hastaların birlikte bulundukları hastane odalarında ihtiyaç duyulmaktadır. Bu odalar düzenli olarak havalandırılmadığı için sağlıksız bir ortam oluşmaktadır. Birkaç hastanın aynı anda havasız bir ortamda bulunması mevcut durumlarının daha da kötüleşmesine sebep olabilir. Odanın hacmine uygun bir hava temizleme cihazıyla bu sorun çözülebilir.

Evde bakılan solunum hastalarının da stabil ve temiz bir ortamda bulunmaları tedavilerine olumlu katkı sağlayacaktır. Bu tip hastaların en büyük sorunu enfeksiyonlardır. Ortama uygun bir hava temizleyici ile bu riski en aza indirebilirsiniz.

Hava temizleyicilerin işe yarayıp, yaramadığını, sigara kullanmak için bu cihazları alanlara sorarsanız daha iyi anlayabilirsiniz. Çünkü bu kişiler evlerinde sigara içmek için sürekli soğuk ve dondurucu balkon ortamına çıkmaktan sıkıldıklarını ve bunun çaresi olarak hava temizleme cihazı aldıklarını ifade ediyorlar. Hava temizleme cihazları sigara dumanının ev ortamında ağır bir koku ve sis oluşturmasını engellemektedir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.