SPOR
Yayınlanma : 08 Eylül 2025 01:48

A Milli Takım, Konya'da İspanya'ya 6-0 yenildi

A Milli Takım, Konya'da İspanya'ya 6-0 yenildi
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Konya'da İspanya'ya 6-0'lık skorla mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Ay-yıldızlılar, Konya'da oynadığı 9 maçta 3. yenilgisini yaşamış oldu.

A Milli Futbol Takımı, Konya'da İspanya'ya karşı ağır bir mağlubiyet aldı. 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 2. maçında, İspanya karşısında 6-0'lık skorla sahadan ayrılan Ay-yıldızlılar, Konya'daki 3. yenilgisini tattı.

KONYA'DA ÜÇÜNCÜ MAĞLUBİYET

İspanya, karşılaşmaya hızlı başladı. Pedri'nin 6. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçen İspanyollar, Mikel Merino'nun 22 ve 45+1. dakikalardaki golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren İspanya, Ferran Torres (53), Merino (58) ve Pedri'nin (62) golleriyle maçı 6-0 kazandı. Michael Oliver'ın yönettiği karşılaşmada A Milli Takım, istediği sonucu alamadı.

AY-YILDIZLI EKİP İÇİN ÜZÜCÜ BİR SONUÇ

2015 yılından bu yana Konya'da 9. kez sahaya çıkan A Milli Takım, bu şehirde 3. mağlubiyetini yaşadı. Daha önce UEFA Uluslar Ligi'nde İsveç'e ve özel bir maçta da İtalya'ya karşı kaybetmişti. Türkiye, Konya'da oynadığı diğer maçlarda ise 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmişti. Milli takım, 356'sı resmi, 287'si özel olmak üzere toplam 643 maçta 241. yenilgisini almış oldu. Millilerin bugüne kadarki maç bilançosu ise 252 galibiyet ve 150 beraberlikten oluşuyor.