Arıkan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda akaryakıt zamlarıyla asgari ücret arasındaki dengesizliği eleştirdi. Bu gece akaryakıta yılın 45. zamının geleceğini vurgulayan Arıkan, iktidarın bu yıl benzine 39 kez ve motorine 45 kez zam yaptığını belirtti. Asgari ücrete ise yalnızca bir kez zam yapılmasının adaletsizlik olduğunu ifade etti.

AKARYAKIT ZAMLARINDAKİ ARTIRIMLAR
Arıkan, geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin paylaşımına atıfta bulunarak, hükümetin akaryakıta yaptığı zamlarla milletin kaynakları arasındaki çelişkiyi örneklerle açıkladı. Zamları sürekli hale getiren iktidarın, vatandaşlara destek verme konusunda 'paramız yok' dediğini belirtti. Asgari ücrete yapılan zammın ise sıkıntılı bir süreçte olduğu ifade edildi.

VERGİLERİN DAĞILIMI
Arıkan, iktidarın vatandaştan aldığı vergileri faiz lobilerine aktardığını savundu. Türkiye'nin 2026 bütçesinde faiz lobilerine 2 trilyon 700 milyar lira aktarılacağını söyleyerek, bu kaynakların emekli ve asgari ücretlilere ulaşmadığını vurguladı. Bu durumu bir zulüm düzeni olarak nitelendirerek, adil bir Türkiye için mücadele edeceklerini ifade etti.

