GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Kasım 2025 11:13

Ankara'da barınma krizine çözüm: Yüzyılın konut projesi başladı!

Ankara'da barınma krizine çözüm: Yüzyılın konut projesi başladı!
Ankara'da Yüzyılın Konut Projesi başladı! Başvurular 19 Aralık'a kadar alınacak ve özel muafiyetler ile aşamalı sistem uygulanacak.

Ankara'da, şehirlerin barınma sorununa çözüm sunmayı hedefleyen 'Yüzyılın Konut Projesi' için başvurular bugün itibarıyla resmen açıldı. Bu proje, vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlandı ve başvuruların 19 Aralık tarihine kadar devam etmesi planlanıyor.

BAŞVURULARDA YENİ DÜZENLEME

Başvuru yoğunluğunu azaltmak için T.C. kimlik numarasının son hanesine dayalı bir aşamalı sistem uygulamaya alındı. 10 Kasım'da son hanesi '0' olan vatandaşlar, 11 Kasım'da '2' olanlar, 12 Kasım'da '4' olanlar, 13 Kasım'da '6' olanlar ve 14 Kasım'da '8' olanlar başvuruda bulunabilecek. 15 Kasım'dan itibaren ise tüm vatandaşlar bu sistemden yararlanabilecek.

PROJE DETAYLARI VE MUAFİYETLER

Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da banka şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Şehit yakınları, gaziler ve maluller için başvuru ücreti alınmayacak. Proje kapsamında inşa edilecek konutlar 2027 yılında teslim edilecek ve ilk teslimatlar Mart 2027'de yapılacak. Konutlar, 1+1 ve 2+1 seçenekleriyle yatay mimari anlayışına göre tasarlanacak.