EKONOMİ
Yayınlanma : 20 Şubat 2026 21:32

Aydıncık Yat Limanı İçin Yap-İşlet-Devret İhalesi Başlıyor: Teklifler 5 Mayıs'a Kadar

Aydıncık Yat Limanı İçin Yap-İşlet-Devret İhalesi Başlıyor: Teklifler 5 Mayıs'a Kadar
Aydıncık Yat Limanı, yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkıyor. Teklifler 5 Mayıs'a kadar alınacak, 2 milyon TL teminat istenecek ve Hazine garantisi olmayacak.

Aydıncık Yat Limanı Projesi'nin yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkacağı duyuruldu. İhale kapsamında teklif verme süreci 5 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

İhale Süreci ve Detayları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi duyuruya göre, proje ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. İhaleye ilgi duyan firmalar, 2 Mart'tan itibaren ihale dosyalarını Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden ücretsiz olarak temin edip inceleyebilecekler.

Teminat Miktarı ve Tekliflerin Sunulması

İhaleye katılacak olan firmaların, 2 milyon lira tutarında geçici teminat ödemesi yapmaları gerekmektedir. Teklifler, 5 Mayıs saat 10.00'a kadar kapalı teklif alma yöntemiyle teslim edilecek. Bu önemli projede, görev alacak şirketin kullanacağı krediler için Hazine garantisi sağlanmayacak olması dikkat çeken bir diğer detay olarak öne çıkıyor.