Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan, Sındırgı’daki köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bakan Kurum, şu ana kadar 14 bin 875 binada toplam 23 bin 165 bağımsız bölümü incelediklerini belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda 426 binadaki 615 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olduğu tespit edildi. Bu bağımsız bölümlerden 506'sının konut olduğu ifade edildi.
BİNALAR İNCELENİYOR
Bakan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hızlı bir şekilde adımların atılacağını vurguladı. Çalışmaların titizlikle devam ettiği ve tüm binaların detaylı bir şekilde incelendiği belirtildi.


